Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Αποτύπωση οικισμών...(22-10-2009)

Σε αποτύπωση 24 παραδοσιακών και με ιστορική και αρχιτεκτονική αξία οικισμών του νομού μας προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες 185 φοιτητές και επιβλέποντες καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ανταποκρινόμενοι σε σχετική πρόταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας. Το συντονισμό των εργασιών είχαν η Αντινομάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Κέρκυρας και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κώστας Καραδήμας.
Η αποτύπωση αφορούσε στην ιστορική ανάλυση, την αρχιτεκτονική μορφή, τη δομή και τεχνοτροπία των οικισμών και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικού μαθήματος και αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην καταγραφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των φοιτητών που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, περιλαμβάνονται και 25 σπουδαστές από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.
Μετά την καταγραφή, προβλέπεται ανάλυση των δεδομένων και διάσωσή τους σε αρχειακή μορφή, ώστε σε κάθε περίπτωση να υπάρχει δυνατότητα προστασίας και αποκατάστασής τους. Επίσης, προβλέπεται η διοργάνωση έκθεσης παρουσίασης του υλικού.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το Νομάρχη Κέρκυρας, στους μελετηθέντες οικισμούς περιλαμβάνεται και το χωριό μας. (22-10-2009).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου