Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

28η Οκτωβρίου...(28-11-2009)

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου…Εθνική επέτειος του ΟΧΙ κατά των εισβολέων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου…Στην πρωινή ηρεμία του χωριού ξεχωρίζει η κινητικότητα στο κτίριο της Φιλαρμονικής, όπου οι μουσικοί ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στην παρέλαση. Στο δρόμο για την εκκλησία του Άη Γιώργη, μαθητές, ντυμένοι στα άσπρα και τα μπλε κατευθύνονται με βιάση προς το Δημοτικό Σχολείο. Στο προαύλιο της εκκλησία λιγοστοί είναι οι πιστοί που αναμένουν για την έναρξη της δοξολογίας. Ο ιερέας και η ολιγομελής ομάδα των ψαλτών είναι αδύνατο να γεμίσουν το κενό στο εσωτερικό του ναού. Τα στασίδια, απελπιστικά άδεια…Η εικόνα αυτή δεν διαρκεί για πολύ. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού «εισβάλουν», με υψωμένη τη σημαία και παίρνουν θέση μπροστά από το αριστερό ψαλτήρι. Από κοντά οι δύο νεαρές δασκάλες τους. Ένα δεύτερο κύμα «εισβολέων» δεν θα αργήσει και ο μισο-άδειος ναός γεμίζει με τα παιδιά της Φιλαρμονικής, που παρατάσσονται αρμονικά. Η νέα δασκάλα Πέπη Καλούδη δεν θα αργήσει να διαβάσει την καθιερωμένη επετειακή αναφορά, λίγο πριν από το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου.
Στη συνέχεια, η μικρή παρέλαση, των μαθητών και της Φιλαρμονικής θα διασχίσει με συντονισμένο βηματισμό τον άδειο δρόμο του χωριού, έως τις Μουργάδες. Κατά τις 11.00, στη στροφή του Ύψου, μετά την εκεί δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των μαθητών των σχολείων του Δήμου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας. Ο κόσμος είναι αρκετός και σε αυτό βοηθάει η καλοκαιρία της ημέρας… «Χωρίς ανάσα», η Φιλαρμονική θα αναχωρήσει για την πόλη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκεί εκδηλώσεις…
Όμως, η μέρα δεν σταματάει εδώ…Ο καιρός φαίνεται κατάλληλος για ένα τελευταίο ψεκασμό των ελαιοδένδρων. Στα Καμπούλια, στο κτήμα του Βασίλη έχει προγραμματιστεί για σήμερα η προετοιμασία του ψεκαστικού μείγματος. Γαλαζόπετρα και ασβέστης σε μέγεθος από μικρές πέτρες που πρέπει να λιώσουν χωριστά, για να ανακατευτούν λίγο πριν τον ψεκασμό. Η συνταγή παλιά, αποτελεσματική, μα προπάντων φιλική με το περιβάλλον και τον άνθρωπο: 1% θειικός χαλκός, 1% σβησμένος ασβέστης και 98% νερό. Θα χρειαστούν περίπου δύο μέρες, προκειμένου το μείγμα να είναι έτοιμο…(28-10-2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου