
Σήμερα, μερικές δεκαετίες μετά, η ανάβαση παρέμεινε συναρπαστική, απολαυστική, όσο και δύσκολη. Στο ανηφορικό διάβα, καθαρά είναι τα σημάδια που φρόντισαν να αφήσουν προηγούμενες σειρές αναβατών, για να ξεχωρίζει κανείς το σχεδόν αόρατο σε αρκετά σημεία μονοπάτι, που μέσα από ένα δάσος από πουρνάρια, σε οδηγεί στην κορυφή. Σε όλη σχεδόν τη διαδρομή παραμένουν διάχυτα τα αρώματα της αμυλοβαγιάς, που επιμένει να ανθίζει στα πιο απόκρημνα σημεία. Στην κορυφή πλέον, μετά από είκοσι περίπου λεπτά και η θέα είναι εξίσου καταπληκτική με τα αρώματα του βουνού. Είναι η ώρα που ο δεκεμβριάτικος ήλιος σπαθίζει πάνω από τις μικροσκοπικές κεραμιδένιες σκεπές, πασπαλίζοντας με ένα απρόσμενα απαλό πορτοκαλό-χρυσο χρώμα τον καμβά της κορακιανίτικης ακουαρέλας.Η κίνηση στους δρόμους είναι ακόμη λιγοστή, μα διακριτή. Ένα φουγάρο στην Πλαγιά φαίνεται να έχει «αρπάξει», αφού γρήγορα καλύπτει με ένα μεγάλο πέπλο γκρίζου καπνού, σχεδόν ολάκερη τη γειτονιά.
I do hope I am not too old to make this climb. We did not know it was possible! Simon & Linda
ΑπάντησηΔιαγραφήDear Simon
ΑπάντησηΔιαγραφήThe climbing of Triokatsoulo doesn't take long, but there are some difficult points and a lot of climbing up.The old path is covered by bashes...
Thanassis