Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αίτημα ανάκλησης των κεραιών από τα σχολεία...

Νέα συνάντηση των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, με θέμα την απομάκρυνση των κεραιών ασύρματης επικοινωνίας από τα κτίρια των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαιάκων. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων των Σχολείων Άνω Κορακιάνας, Αγίου Μάρκου, Κάτω Κορακιάνας, Σπαρτύλα συμφώνησαν σε κείμενο που θα αποσταλεί προς το Δήμο Φαιάκων και εκφράζει το αίτημά τους για την άμεση απομάκρυνση όλων των δικτύων (κεραιών) ασύρματης επικοινωνίας σε ακτίνα τουλάχιστον 300 μ. από τα σχολικά κτίρια και την αντικατάστασή τους με ενσύρματα δίκτυα από τις πέραν των 300 μ. κεραίες έως τα εν λόγω κτίρια. Η έλλειψη αντικειμενικών και εμπεριστατωμένων ερευνών επί του ζητήματος δημιουργεί έντονο προβληματισμό σχετικά με τα προβλεπόμενα όρια εκπεμπόμενης ακτινοβολίας…
Και η επιστολή καταλήγει: «Επειδή λοιπόν δεν προτιθέμεθα να χρησιμοποιηθούμε εμείς και τα παιδιά μας ως πειραματόζωα για να διαπιστωθούν στο μέλλον άλλες «αποδεδειγμένες επιδράσεις» και ενόψει της καθιερωμένης «αρχής της προφύλαξης», σας ζητάμε να προβείτε άμεσα στην ικανοποίηση του παραπάνω εύλογου αιτήματος, το οποίο δεν είναι μόνο δικό μας αλλά και των οικογενειών που εκπροσωπούμε. Παραμένουμε πάντα ανοιχτοί σε διάλογο, προβληματισμό και ευαισθησία και καλωσορίζουμε την τεχνολογία, χωρίς όμως την παραμικρή έκπτωση στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας….».
Στη συνάντηση, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Κορακιάνας παρευρέθηκε ο Πρόεδρός του, Γιάννης Σπίγγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου